Akkora tömeg ostromolja hazánk déli határát, hogy meg kell hosszabbítani a nyitvatartást

2018. július 13., 13:55

Szerző:

A nyári idegenforgalmi időszakra tekintettel meghosszabbított nyitvatartással működik a röszkei közúti határátkelőhely hétfőtől – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, az átkelő július 31-ig 7 és 22 óra között fogadja az utasokat.

Fotó: Youtube

A többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik Csongrád megyében: a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely 24 órában, a kiszombori és nagylaki közúti határátkelőhely szintén egész nap, míg az ásotthalomi és tiszaszigeti közúti határátkelőhely 7 és 19 óra között.

A Csongrád megyei határátkelőhelyeken – elsősorban Röszkén és Csanádpalotán – egészen nyár végéig hétvégente erős forgalomra számíthatnak az utazók a szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt. 

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.