A veszprémi érsek szerint a migráció támogatóit a kereszténység elleni ördögi gyűlölet fűti

2018. január 3., 18:34

Szerző:

Márfi Gyula veszprémi érsek az érsekség honlapjára töltötte fel főpásztori üzenetét. Márfi összefoglalta, mi minden tölti el aggodalommal az újév közeledtével – vette észre a 444.hu.

 „Az Európai Unió vezető politikusai és a nyugat-európai országok vezetői közt alig találunk hívő keresztényeket, és igen kevés a normális csalá­di életet élők száma is. Ha valaki nagy nyilvánosság előtt közzéteszi „másságát”, például azt, hogy ő se nem férfi, se nem nő, azt valóságos hősként ünneplik, selejtes produkcióval is megnyerhet bizonyos verse­nyeket" írja, majd arról mesél, hogyan jelentéktelenednek el a keresztény ünnepek és események a nyugati országokban. Ő maga például úgy értesült (tegyük hozzá, rosszul, bár lehet, hogy csak a korszellemnek megfelelően hazudik), hogy Angliában a karácsonyt is már csak gyermekek napjának hívják.

Fotó: Youtube

 „Ezek után talán nem járunk messze az igazságtól, ha feltételezzük, hogy a migráció támogatása mögött is a kereszténység elleni megmagyarázhatat­lan – és talán ördöginek is nevezhető – gyűlölet húzódik meg" – vonja le a maga konzekvenciáját az érsek.

„Ahogy két­ezer évvel ezelőtt az írástudók és a farizeusok segítségül hívták az ál­taluk gyűlölt Pilátust, hogy megszabaduljanak Jézustól,

úgy hívják ma is segítségül az ultraliberálisok az ultrakonzervatív muszlimokat, hogy vég­legesen felszámolják az európai kereszténységet, hogy megszabadítsák Eu­rópát Jézus híveitől.”

– teszi hozzá mindehhez, hangsúlyozva, hogy ebben az infernóban van persze némi reményre okot adó jó hír is: ilyen például a „szép alkotmányunk".

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.