A kormánymédia szerint még mindig nem Tiborcz, hanem Simicska csalt az Elios-ügyben

2018. február 9., 11:18

Szerző:

A kormánypárt tévéi és írott anyagokat megjelentető kiadványai megtalálták a módját, hogyan magyarázzák el közönségüknek, hogy az EU csalás elleni hivatala csaláson kapta a miniszterelnök vejének cégét. 

A csalás annyira nyilvánvaló, hogy azt nem is mentegetik érdemben a fideszes szövegírók, bár arra azért kitérnek, hogy az ügyben egyszer már nyomoztak itthon, csak akkor a magyar rendőrök nem vették észre a Direkt 36 által addigra részletesen bemutatott bizonyítékokat, pedig az akkori cikkek állításai egybevágnak az OLAF megállapításaival – emlékeztet a 444.

A fő csapásirány azonban az, hogy nem is Tiborcz István, hanem Simicska Lajos cége csalt. Ez az érvelés azonban a 444 szerint több ponton is sugárban vérzik:

Simicska Lajos a 2010-14 közti időszak Mészáros Lőrince volt, akkoriban nem ellensége, hanem a Fidesz és Orbán Viktor szerves része volt, szó sincs arról, hogy ha ő csalt, akkor nem a mostani politikai vezetés tudtával és érdekében csaltak volna. (Sőt, sokkal több volt Mészáros Lőrincnél, gyakorlatilag neki köszönheti létét a Fidesz, ő építette fel a gazdasági hátországot és a párt alapításától egészen a 3 évvel ezelőtti G-napig .)

Másrészt

a céget igazgatóként akkor is Tiborcz István vezette, amikor az 2009 és 2014 között a Simicskáékhoz tartozott,

a miniszterelnök vejét eltávolítani a lámpákkal csaló cégtől épp olyan abszurd, mintha Semjén Zsoltot a pápa iránt érzett szeretettel vádolnánk.

A lámpás csalásokban Tiborcz tárgyalt, 

róla beszélgettek az önkormányzati emberek, teljesen nyilvánvalóan kiderült, hogy ő irányította a magyar önkormányzatok lehúzását.

Harmadrészt

Tiborcz István az OLAF által vizsgált időszak egy részében formálisan is tulajdonosa volt a cégnek.

Tegnap 18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Tegnap 17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.

Tegnap 15:31

Szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is tovább csökken. A benzin bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj bruttó 4 forinttal fog kevesebbe kerülni.