A kormány végre rátenyerel a divatra is, megújítják a magyar divat- és designipart

2018. február 7., 12:30

Szerző:

Van még szabad terület, amit nem ért el a kormány hosszú keze. Eddig. Most ugyanis a magyar divat- és designipar átfogó megújítása a cél, ezért február 6-án határozatot hozott a kormány, hogy 150 millió forintból hozzanak létre egy új, száz százalékban állami tulajdonú részvénytársaságot a feladatra – szúrta ki a 444.hu.

Ugyanez a határozat rendelkezett egy másik hiányterületről is. Eszerint létre kell hozni egy 150 milliós alaptőkéjű részvénytársaságot a hazai turisztikai marketing és kommunikáció kiszolgálására.

A forrást a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszterek biztosítják.

Felmerülhet persze a kérdés, hogy akkor mi a bánatnak van szükség a szintén állami tulajdonú Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-re, ami ezeket a feladatokat ellátja egy vezérigazgatóval és hat vezérigazgató-helyettessel. Kérdéseinket feltettük az MTÜ-t felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Update:

Megjött a válasz érdeklődésünkre, de nem a minisztériumtól, hanem a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Az MTÜ racionalizálja tevékenységét, ezért feladatokat és erőforrást ad át a két új társaságnak, felügyeletüket az MTÜ látja majd el – írják. A részletekről később adnak tájékoztatást.