Új fideszes divat: a Mikulás helyett kormánypárti politikusok nyomják a gyerekek kezébe az ajándékot

2018. december 5. 20:06 - szerző: 168 Óra

Rövid időn belül két olyan esetről is beszámolt a 444.hu, ahol fideszes politikusok a saját Facebook-oldalukon büszkélkedtek el olyan fotókkal, amelyeken az látszik, hogy saját kezűleg osztogatják a gyerekeknek a Mikulás-napi ajándékokat. A beszámolók alapján a médiaeseménnyé változtatott alkalmakon a Télapó-jelmezbe bújt statiszták némán várták, amíg a „fideszes bácsik” kiosztják az önkormányzat pénzéből vásárolt ajándékokat a lurkóknak.

Dunakeszi kormánypárti polgármestere, Dióssi Csaba például a város szokásos nagy Mikulás-ünnepsége után a Télapó-imitátort az előtérben szépen leültettek egy székbe, kicsit arrébb attól az asztaltól, ahol a polgármester maga osztogatta a Mikulás után a teremből kiáramló gyerekeknek az ajándékot.

„Hányinger volt, hogy a kisfiamnak el kellett magyaráznom, hogy a Mikulás bizonyára elfáradt, ezért a polgármester bácsi adja át a csomagot” - írta egy felháborodott szülő.

Fotó: Facebook/444.hu

Hatvanban hasonló eset történt, ahol Szabó Zsolt - a feleségével közösen több, mint egymilliárd forintos külföldi offshore számlával lebukott - fideszes parlamenti képviselő lépett akcióba a Mikulás helyett az Albert Schweizter Kórházban, ahol a szakállas jótevő helyett maga osztogatta az ajándékokat a beteg gyerekeknek.

Fotó: Facebook/444.hu