Új fideszes divat: a Mikulás helyett kormánypárti politikusok nyomják a gyerekek kezébe az ajándékot

2018. december 5., 20:06

Szerző:

Rövid időn belül két olyan esetről is beszámolt a 444.hu, ahol fideszes politikusok a saját Facebook-oldalukon büszkélkedtek el olyan fotókkal, amelyeken az látszik, hogy saját kezűleg osztogatják a gyerekeknek a Mikulás-napi ajándékokat. A beszámolók alapján a médiaeseménnyé változtatott alkalmakon a Télapó-jelmezbe bújt statiszták némán várták, amíg a „fideszes bácsik” kiosztják az önkormányzat pénzéből vásárolt ajándékokat a lurkóknak.

Dunakeszi kormánypárti polgármestere, Dióssi Csaba például a város szokásos nagy Mikulás-ünnepsége után a Télapó-imitátort az előtérben szépen leültettek egy székbe, kicsit arrébb attól az asztaltól, ahol a polgármester maga osztogatta a Mikulás után a teremből kiáramló gyerekeknek az ajándékot.

„Hányinger volt, hogy a kisfiamnak el kellett magyaráznom, hogy a Mikulás bizonyára elfáradt, ezért a polgármester bácsi adja át a csomagot” - írta egy felháborodott szülő.

Fotó: Facebook/444.hu

Hatvanban hasonló eset történt, ahol Szabó Zsolt - a feleségével közösen több, mint egymilliárd forintos külföldi offshore számlával lebukott - fideszes parlamenti képviselő lépett akcióba a Mikulás helyett az Albert Schweizter Kórházban, ahol a szakállas jótevő helyett maga osztogatta az ajándékokat a beteg gyerekeknek.

Fotó: Facebook/444.hu

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.