Hadházy szerint 21 millióért is megvehette volna a kormány a 210 milliós kínai maszkvarró gépet

2020. október 4., 12:19

Szerző:

Miközben 210 millió forintért vásárolta meg az állam azt a kínai maszkgyártó gépet, amit Orbán Viktor kormányfő április elején megtekintett a sátoraljai börtönben, az erről szóló szerződést kikérő Hadházy Ákos szerint mindössze 21 millióért is beszerezhető lett volna a berendezés – vette észre a politikus bejegyzését a 24.hu.

A Hadházy a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint az egyik legnagyobb kínai online kereskedő oldalon csupán 5 perc kereséssel megtalálható, hogy tized áron – 21 millió forintért – is lehet venni hasonló maszkgyártó gépsort, mint amit az állam vásárolt. Az ellenzéki politikus hozzátette, hogy ráadásul a megvett berendezéssel jól át is verték a magyar államot a kínaiak, mert az ígért 2,8 millió maszk helyet legfeljebb 450 ezret lehet vele gyártani.

 

 

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.