Maga alá vizelő kövér kutyaként ábrázolta egy brit üzleti lap Orbán Viktort, akit Manfred Weber dob ki az Európai Néppártból

2019. március 8., 12:13

Szerző:

Durva karikatúrával illusztrálta véleménycikkét Orbán Viktor magyar miniszterelnökről a brit gazdasági lap, a The Economist - vette észre a 444. A cikk a nyugati sajtóban számtalan alkalommal megírt érveket veti fel újra, azaz hogy az Európai Néppárt (EPP) túl sokáig tűrte a Fidesz autoriter fordulatát, és most már tényleg ideje cselekedni.

A rajzon az EPP-t szimbolizáló sátorból Manfred Weber, a konzervatív pártcsalád EP-frakcióvezetője és csúcsjelöltje nyakörvénél kiviszi a kutyaként ábrázolt, éppen maga alá vizelő Orbán Viktort.

Orbán Viktor rutinszerűen átlépte az EPP által megszabott határokat, a pártcsalád mégsem tett semmit, most azonban – véli a lap – a magyar miniszterelnök talán tényleg túl messzire ment még, a Jean-Claude Juncker arcképével indított plakátkampány ugyanis a pártcsalád egy veterán politikusát támadja.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.