Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Valaki fagyállóval kezelt sonkával mérgezi a kutyákat Rózsadombon, már a rendőrség is nyomoz

2019. november 23. 13:44 - szerző: 168 Óra

Bello, a hároméves bichon havanese kutya a minap kiszaladt a rózsadombi társasházból, és a kijárat mellett ínycsiklandó falatokra lelt. A furcsán vöröslő, friss sonkák illatosak voltak. Valaki szépen gondosan sorba rakta őket, s lépésről lépésre vezettek a ház melletti gesztenyefa alá, ahol egy nagyobb adagot rejtett el valaki az avarba.

„Láttam, hogy Bello eszik valamit” – mesélte a Ripostnak a kutya gazdája, Szigetvári Boglárka. „Nagyon megijedtem, amikor láttam, hogy gondosan elhelyezett sonkák sorából falatozik. Két állatorvost is felhívtam, azt mondták: 

fél órán belül meg kell hánytatni a kutyát, különben elpusztul."

A kutya szerencsére fél óra alatt mindent kihányt, újabb injekció kellett ahhoz, hogy abbahagyja az öklendezést.

„Ott voltak a rettenetes vörös sonkadarabok”

– ecsetelte. 

A nő feljelentést tett a II. kerületi rendőrkapitányságon. A rendőrök minden adatot felvettek, de a bizonyítékként bevitt hozott sonkadarabokat nem fogadták be. Ezeket a gazda magam küldte el a NÉBIH-hez, bevizsgálásra. A vizsgálat kimutatta: a csalétekben etilén-glikol volt, vagyis a sonkát valószínűleg fagyállóba mártották.

Az utóbbi időben több kutya is rejtélyes betegségben szenvedett a környéken.

Az egyik gazda már több mint 200 ezer forintot költött kedvencére, mert annak vesekárosodása és hasnyálmirigy-gyulladása lett.

A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást az ügyben, gyanúsítotti kihallgatás egyelőre nem történt – írja a lap.