Kürtős kalácsba töltött fagyival csinált amerikai álomkarriert egy szegedi nő Kaliforniában

2019. június 4., 19:27

Szerző:

Öt éve Amerikába költözött, mára menő cukrászata lett Kaliforniában a szegedi Szabó Szandrának. A 32 éves nő a magyar kürtőskaláccsal csinált álomkarriert magának – írta a Délmagyar.

Szabó Szandra, aki eredetileg csak a nagybátyját akarta meglátogatni, néhány éve Disneyland tőszomszédságában nyitott kürtős kalácsost, Vállalkozása olyan sikeres, hogy már egy világméretű franchise-rendszer kiépítésén dolgozik.

A House of Chimney Cakes, azaz Kürtős Kalács Háza megnyitása nem volt egyszerű, de végül séf partnerével közösen be tudták indítani a vállalkozást. Szandra nagymamája receptjét vette alapul, amelyet amerikai ízlésre alakítottak:

a kürtős kalácsot fagylalttölcsérként használják, a jeges édességet pedig ostyákkal, csokoládéval, cukrokkal díszítik,

íme:

Nyami
Fotó: Pinterest

Összesen 13-féle termék szerepel a kínálatban. A legnépszerűbb az oreós, a tiramisus és az epres-sajttortás, de van olyan kalács is, amelyet cornflakes-törmelékkel borítanak.

„Bár vannak, akik azóta elkezdtek szintén próbálkozni ezzel a világ különböző részein, senki nem csinálja pontosan úgy, ahogyan mi" – mondta a szegedi üzletasszony, aki már egy franchise-hálózat kiépítésén dolgozik. A következő üzletét Londonban nyitja meg hamarosan Szabó Szandra.

(A Sokszínű Vidék nyomán)