Az operatív törzs szombati tájékoztatóján Németh Szilárd munkájukat elvesztett fiatalokat toborzott a Honvédségbe

2020. május 23. 12:16 - szerző: 168 Óra

Az Operatív törzs mai tájékoztatóját Németh Szilárd indította toborzással: kiemelte, hogy a vírussal szembeni védekezés első szakaszát megnyertük, így a második szakaszba léptünk, amelynek a középpontjában a munkahelyteremtés áll.

A Honvédség speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra várja azokat a 18 és 50 év közöttieket, akik elveszítették a munkájukat a járvány miatt.

A jelentkezőkre nem vonatkoznak olyan szigorú feltételek, mint a hivatásos katonákra. Egy napi 8 órás, 6 hónapos kiképzés vár a jelentkezőkre s ez idő alatt bruttó 161 ezer forintos illetményt kapnak, emellé pedig egészségügyi és ruházati ellátást is az utazási támogatás mellé. A fél év leteltével pedig visszatérhetnek apolgári munkájukhoz, vagy meghosszabbíthatják a kiképzést.

Fotó: Youtube

Ezután Lakatos Tibor folytatta a járványügyi adatokkal a tájékoztatót, és kihangsúlyozta, hogy több a gyógyult Magyarországon, mint az aktív fertőzött. Öt román-magyar hátárátkelőt nyitottak már meg és jövő héten újabbakat terveznek a tranzitforgalom számára.

Ezen felül beszámolt arról is, hogy aki Ausztriából lép be az országból, annak egy 4 napnál nem régebbi molekuláris biológiai tesztet kell bemutatnia (ez az ún. PCR-teszt), és ennek megléte esetén mentesül a 14 napos hatósági házi karantén alól.