A minisztériumukat bukták, de 6,6 milliós fájdalomdíjat kapott Lázár, Balog és Simicskó is

2018. október 4. 17:38 - szerző: 168 Óra

A bukott tárcavezetőnek nincs miért szomorkodnia. De Kósa Lajos ráfaragott.

Felkerültek a kormany.hu-ra a minisztériumok távozó vezetőinek járandóságait taglaló adatok. Ezekből kiderül hogy Balog Zoltán volt humánerőforrás-miniszter,. Simicskó István volt honvédelmi miniszter és a Miniszterelnökséget  2014-től négy évig miniszterként vezető Lázár János járt, akik búcsút intettek az országos politikának, de anyagilag azért kompenzálták bánatukat, „munkaviszony megszűnésével kapcsolatos járandóság” címén hathavi illetménynek megfelelő összeget,

egyaránt 6,6 millió forintot kaptak lelépési pénz gyanánt. Lázár további 455 959 forintos, Balog 405,2 ezer forintos, Simicskó pedig 387,2 ezer forintos szabadságmegváltásban részesült.

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Fazekas Sándor volt agrárminiszter és Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter járandóságáról a kimutatást még nem tették fel – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Ami a Miniszterelnökséget illeti, az államtitkárok sem jártak rosszul. Tasó László, a tárca egyik államtitkára 5,9 millió forint lelépési pénzt és 366 ezer forint szabdságmegváltást kapott, míg Kovács Zoltán közigazgatásért felelős államtitkár 5,9 milliós búcsúpénzt és és 366 ezer forintos szabadságmegváltást vihetett haza.

Egyedül a csengeri örökösnő által megvezetett Kósa Lajos szomorkodhatott, aki tárca nélküli miniszterként a Miniszterelnökség kötelékében a megyei városok fejlesztéséért felelt. A fideszes politikus pusztán ki nem vett szabadságai után kapott pénzt, összesen 455 959 forintot.