Berki Krisztián ingyenessé tenné a tömegközlekedést, levinné a parkolás árát, Tarlós Istvánt meg felrakná az óriáskerékre

Ezt nem lehet nem komolyan venni.

2019. augusztus 14., 09:45

Szerző:

Ingyenessé tenné a BKK-t, de csak a magyaroknak, az ideérkező turistáknak az eddigieknél jóval többet kéne fizetniük a jegyekért és a bérletekért – vázolta programjának egyik főelemét Berki Krisztián médiaceleb tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyet az Erzsébet térre szervezett.

A Ripost szerint egyebek mellett azt mondta. hogy ő és a felesége mindenhová robogóval megy a városban. Csak akkor hajlandó jegyet venni, ha az egy szolgáltatás, és adott esetben nem izzadok le tízszer a villamoson.

Ezért úgy döntött, hogy ingyenessé teszi a közösségi közlekedést

– jelentette be. 

Fotó: Facebook/Berki Krisztián

De nemcsak a BKK-t reformálná meg, hanem a fővárosi parkolást is. – Meg kell szüntetni a parkolóórákat, és fel kell mondani azoknak az embereknek, akik ott dolgoznak. Jelenleg százezer parkolóhely van a fővárosban, de mégsem tudunk rendesen parkolni és nem érezzük biztonságban az autónkat. Ezért egy egységesített parkolási rendszert hoznék létre, minden kerületben ugyanannyiba kerülne a parkolás, a fővárosiak pedig egy tender keretében pályázhatnának a parkolóhelyekre – fejtette ki. 

A mozgássérültek parkolása kapcsán tudatta: minden ilyen autóra egy

feltűnő, 80x80 centis matricát ragasztana ki, hogy mindenki számára könnyen észrevehetőek legyenek.

– Ha megnyerem a választásokat, az egész Tarlós-családnak veszek jegyet a Deák téri óriáskerékre. Hadd lássa a nyugdíjas éveit kezdő Tarlós István, hogy milyen a város, ha már én vagyok a polgármester – tette hozzá végül.