Mészáros Lőrinc még három szállodára rátette a kezét

2018. április 4., 11:29

Szerző:

A decemberben bejelentett és előzetesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés második lépését valósítja meg a Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. Így a Konzum Nyrt. tulajdonába kerül az Egerszalóki Saliris Resort, valamint két kreischbergi síközponban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel és a Hotel Relax Resort – írja a társaság bejelentése alapján a 24.hu.

Egy a rengetegből: a Hotel Relax Resort
Fotó: booking.com

Mészáros Lőrinc osztrák idegenforgalmi akvizícióiról korábban megírtuk, miután a magyar multimilliárdos felbukkant a színen, egyik pillanatról a másikra eltűnt az eladója annak a magyar ingatlanközvetítőnek, aki Murauban működött közre egy helyi szálloda értékesítésében (közigazgatásilag a kreischbergi síterep is Murauhoz tartozik). 

És miközben a felcsúti Rockefeller alpesi terjeszkedésére már az osztrák sajtó is felfigyelt, a nagy szállodabirodalom-építés nem tetszik mindenkinek. Például annak a bátor ismeretlennek sem, aki húsvét hétfőn Keszthelyen  nagyon erős üzenetetet helyezett el az egykori gázszerelő érdekeltségébe tartozó Balaton szálló homlokzatán.