Orbán Ráhel is részt vesz a magyar turizmus megreformálásában, pedig ott sem volt

2018. március 5., 09:50

Szerző:

Elismerte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán, hogy a Svájcban diplomát szerző Orbán Ráhel is részt vesz az új magyar turisztikai stratégia kialakításában. A miniszterelnök lánya azonban nem volt ott az erről szóló megbeszéléseken – írja a HírTV.

Nem találkozott vele a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa, Csapody Balázs, aki szintén részt vesz a stratégia megalkotásában.

– Személy szerint Orbán Ráhellel nem egyeztettem erről, ő nem volt bent az egyeztetéseken, de egyébként nekem nem lenne semmi kifogásom az ellen, hogy mondjuk amit ő is megtanult az iskolái során, vagy amit látott, azt is elmondja, de mi Guller Zoltánnal dolgozunk és az ő csapatával – mondta Csapody.

Orbán Ráhel a stratégiaalkotáson dolgozik, férje, Tiborcz István pedig a közvilágítás után egyre inkább a szállodaiparra koncentrál. Érdekeltségébe több nagy szállodaipari beruházás tartozik, például két patinás keszthelyi szálloda, és a lepencei strand fölött épülő visegrádi luxusszálló is.

A portál szerint az új turisztikai stratégia vázlatát még 2016-ban a filmügyi kormánybiztos Andy Vajna és Rogán Antal mutatták be.

Februárban derült ki, hogy az MTÜ nem csak a turizmust reformálja meg, de a hazai divat- és designipart is, amihez két új társaságot hoz létre az MTÜ, feladatokat átadva saját feladatköréből a társaságoknak.  

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.