A csúcson kell abbahagyni – indokolta lemondását Kósa Lajos bizalmasa, a csengeri örökösnő üzlettársa

2018. május 15., 10:26

Szerző:

Amint azt tegnap megírtuk, lemondott Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója, Kósa Lajos bizalmasa. Utódjáról a pénteki közgyűlésen döntenek. Ma a MOKSZ közleményben tette hivatalossá a lemondást, amelyben Orendi Mihály – aki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke is – megindokolja döntését. 

– A csúcson kell abbahagyni. Amit elterveztem, megvalósítottuk.

A sportág kiegyensúlyozott, transzparens gazdálkodással rendelkezik, a szakmai munka kiváló, a társadalmi bázis szélesedik. MOB alelnökként és tanácsadóként maradok a sportág mellett, de most már élvezni szeretném a megtermelt munka gyümölcseit, s több időt tölteni a családommal, akikre az utóbbi években sajnos nagyon kevés jutott - indokolta döntését Orendi Mihály, aki 2015 februárjában Kósa Lajos elnök invitálására vállalta el az ügyvezető igazgatói teendőket.

– Orendi Mihály azon kevés sportvezetők egyike a világ sportjában, aki tevőlegesen is részt vett egy téli és egy nyári olimpiai bajnoki cím elnyerésében. Rendíthetetlen hitével és kitartásával Risztov Évát, majd a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltót is az ötkarikás játékok dobogójának legfelső fokára segítette, hazánk első hosszútávúszó, majd első téli olimpiai aranyát szerezve ezzel - olvasható a MOKSZ közleményében.

Kósa Lajos a balján Orendi Mihállyal a a phjongcshangi téli olimpián
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ez az indoklás azért megmosolyogtató, mert Orendi Mihály szoros üzleti kapcsolatban áll Szabó Gábornéval, a csengeri örökösnővel, aki hatalmas, 1300 milliárd forintos örökségére hivatkozva pénzt kért kölcsön üzletemberektől, amit aztán nem adott meg. Kósa Lajost 2013-ban Szabóné bízta meg azzal, hogy vásároljon részére államkötvényeket. Orendi Mihály társtulajdonosa annak a pénzügyi cégnek, aminek az irányítását Szabó Gábornéra bízták.

09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.