Vészharangkongatás, mint fizikai tevékenység

2013. november 22., 10:58

Azt állítja Orbán Viktor
(a szolnoki Vízilabda Aréna avatásakor), hogy „mi, magyarok vagyunk az Európai Unió 28 országából a negyedik legkevesebbet sportoló ország”. Ehhez az MTK megalakulásának 125. évfordulója alkalmából mondott beszédében hozzátette, hogy a magyarok „más nemzetekhez képest vészesen keveset mozognak és sportolnak. A mi eltökélt szándékunk, hogy ezen változtassunk”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a magyarok az Eurobarometer friss felmérése szerint nem mozognak vészesen keveset, sőt. Igaz, a szervezett sportolásban hátulról az ötödikek vagyunk (nem a negyedikek, de ez csak apró tévedés), ám ennél sokkal fontosabb, hogy rendszeres testmozgásban, fizikai aktivitásban, amibe beleszámít a kerékpározás, gyaloglás, séta vagy a kertészkedés is, nem hátulról, hanem elölről vagyunk a negyedikek Európában. És akkor a vészharangkongatást mint fizikai tevékenységet még bele sem számítottuk.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.