Politikai perverzitás Jaltától Lovasig

Lovas István: „a politikai perverzitás súlyos esete..."

2015. április 16., 16:16

Azt állítja Lovas István
(a Magyar Hírlapban), hogy „a politikai perverzitás súlyos esete, hogy éppen azok a hatalmak bojkottálják május 9-én a második világháborús győzelem napján tartott megemlékezések moszkvai ünnepségét, amelyek egykori szövetségesük, a tömeggyilkos Sztálin, »Joe bácsi« hátát lapogatva Oroszországban, a Krím félszigeti Jaltában olyan jóízű egyetértésben osztották fel Európát övezetekre és ítélték Magyarországot is tartós kommunista rabságra”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy Jaltában nem Európa kettéosztásáról állapodtak meg, hanem éppenséggel abban, hogy a felszabadított európai országokban szabad választásokat kell tartani. A konferencián elsősorban Németország jövőjéről, másodsorban Lengyelország sorsáról volt szó. Magyarországot nemhogy nem tették a szovjet érdekterület részévé, de lényegében meg sem említették. De attól, hogy Sztálin utána azt csinált, amit akart, még nem jelenti azt, hogy most Putyin is nyugati szemrehányás nélkül tegye azt, amit akar.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.