Orbán rosszul tudja

Azt állítja Orbán Viktor , hogy egy demokrácia nem szükségképpen liberális.

2014. augusztus 4., 11:50

Azt állítja Orbán Viktor
(a bálványosi szabadegyetemen), hogy egy demokrácia nem szükségképpen liberális, és attól, hogy valami nem liberális, még lehet demokrácia.

Ezzel szemben a tény az,
hogy csak elnevezésében lehet demokrácia (mint például a népi vagy szocialista demokrácia), gyakorlatilag azonban nem. Az illiberális demokrácia ugyanis nem más, mint egy lényegében kiüresített rendszer, amelyben megvannak ugyan a demokrácia formai elemei, de az erősen központosított állam mindegyiket szigorú ellenőrzés alatt tartja. Nevezhetjük ezt akár Orbán-demokráciának is, ahol mindig a hatalom legfőbb birtokosának a szava dönt. Ha hagyjuk.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.