Nem lesz párbeszéd a Jobbikkal

2014. május 15., 09:40

A szélsőségesen radikális párt meghirdetett demonstrációira valódi és vélt sérelmek is viszik az elkeseredetteket. Az egyiket a bizonytalanság, a kiábrándulás, a kilátástalan élethelyzet. A másikat a vesztesek szokott ingerültsége. A harmadikat az agybeteg idegjáték sodorja közéjük, mert ő bosszút állna bármiért. Különbséget teszek köztük, de tény, ami tény: a felheccelt tömeg és az utcasarki társadalom mindig arra lódul, ahol valaki lázít, őrjöng, szervezkedik, szebb jövőt ígér.

Mindig így volt, most is így van – tehetném hozzá rezignáltan, de muszáj észrevenni: az indulatok fölfűtői nem primitív dühöngők, hanem doktorált, profi politikai provokátorok, és sajnos a tömegben mindig akad néhány közelharcra vágyó, támadókész militáns, vagy egy szitkozódó, rikácsoló némber, aki bő nyállal bárkit leköp, ha a szónok, az újnyilas fenomén rámutat.

Igen, igen, róla van szó. Arról az ügyvédről, aki tegnap még országgyűlési képviselője volt a Jobbik nevű politikai alakulatnak. Aki azt kérdezte a bírósági tárgyalást vezető bírótól, milyen származású, mert ha zsidó, nem lehet elfogulatlan. Aki kidobta az Európai Unió zászlaját a magyar Parlament ablakán. Aki szerint a leköpött és megalázott ember hazaáruló, és örüljön, hogy nem húzták föl a lámpavasra. Akit tanúként hallgattak ki az ügyben, de nem esik semmi bántódása. Tagja maradhat az ügyvédi kamarának, és vidáman készül Brüsszelbe, hogy szakértője legyen az Európai Parlament jobbikos képviselőnőjének. Igen, igen, arról a hölgyről van szó, aki nem egy fúria a köpködő köztérről, hanem aki „jó barát és harcostárs”, aki ugyancsak doktorált és dinamikus szónok, és akit az ügyvéd úrral összeköt a jobbszéli nézetközösség. Mi több: hírek szerint ővehemenciája mosolygó vitapartnere lesz annak az eszmecserének, amelyet az ellenzéki oldal kezdeményezett, s amelyben ő ismételten és bátran kifejtheti magyarságvédő nézeteit a szemkilövető baloldalról.

Mindez pedig csak bevezető az alábbiakhoz:

A 168 Óra továbbra is hírt ad a Jobbik szavazóinak életéről, gondjairól, sérelmeiről, de nem kíván párbeszédbe bocsátkozni a párt úgynevezett reprezentánsaival, interjúra sem kéri őket. Ha részvételükkel sor kerül egy nyilvános tévévitára, arról a lap beszámol, a részletekről, a háttérről is tudósítja majd olvasóit, és publicisztikai írásaiban változatlanul kifejti véleményét a Jobbik akcióiról, politikusainak szerepléséről vagy leszerepléséről.

Mester Ákos

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.