Mátyás Győző: Prostik, kokó, dolce NER

2019. október 13., 06:51

Szerző:

Mi mindig is a választás tisztaságáért küzdöttünk. A tiszta kokót választjuk a pancsolt vacak helyett! Úgyhogy tessék abbahagyni a lejárató kampány hangulatkeltésének cunamiját, mert különben az egész példaértékű társaságot jachtostól meghoszabbítjuk Bicskéig. A jacht biztos fel is volt szentelve. Mert itten megnyilvánult a keresztény szabadság nonpluszultrájának zenitje! Prostik, kokó, dolce NER: nekünk mindent szabad, oszt’ ha muszáj, legfeljebb ájtatos arccal lefényképeztetjük magunkat a misén. (Persze a pad alatt ott is csíkozunk.) Csak nem az volna itt a probléma, hogy az ezek a helyes vállalkozó lányok uniós pénzt kaptak rendezvényszervezésért? Miért? Hát nem volt rendezvény? Meg volt szervezve? Még videós is volt! Mert ez egy oktatófilm a helyes szexuális viselkedés népszerűsítéséről. Ami a népességszaporulat felívelésének is a kulcsa, ha férfi a nővel, és nem mint a libsik, hogy szakállas bácsik egymással.

Borkai Zsolt
Fotó: Facebook

Nagyjából itt tartottam a hülyeség-tupírozásban, amikor valamelyik káder veretes konzervatív atyafihoz méltó állásfoglalással lepett meg mindenkit a Facebookon, amit a helyzet tömör értékelésének is tekinthettünk. („Kurvapecér? Hát igen. De nem hazaáruló!”) Na ekkor hagytam fel a baromság-patronok elsütésével. Nem tudok én akkora marhaságot kitalálni, amit a valóságban az „urak” ne bírnának überelni.

A rettenthetetlen győri csapat országos hírnévre szert tett adriai osztálykirándulása kapcsán a gyakorlatban is kiderült, hogy mi is a keresztény szabadság lényege. Nem győzzük eléggé csodálni azt a szabad(!) szellemet, ahogy ezek a férfiak  a keresztény erkölcs alapvetésének számító tízparancsolat bátor és előremutató átdolgozására vállalkoztak. Tépelődés és felesleges habozás nélkül szakítottak az olyan avítt intelmekkel, mint a „Ne paráználkodj!” és főként a „Ne lopj!” De hát mire menne a világ merész újítók, bátor reformerek nélkül! Mindennek fényében még dicséretesebb fejlemény, hogy e tájék ura egyenesen az egész kanonizált szöveghez biggyesztett egy modern klauzulát (lásd még: „Ne mondj rosszat a fideszes társadról!”)

Amúgy ez az egész egyszerre szánalmas és viszolyogtató happening nem arról vagy nem elsősorban arról a néhány figuráról szól, akik az egykori megyei párttitkári dáridók kulturális hagyományait továbbfejlesztve amolyan alsómocsoládi pornósztárokat alakítottak, hanem a NER-ről. A NER erkölcséről, struktúrájáról, mechanizmusáról. Nem mintha amúgy lettek volna különösebb kétségeink, de ez esetben a botrány kipattanása azt eredményezte, hogy itt konkrét információkkal, számokkal, cégadatokkal, üzleti tranzakciók részleteivel együtt kezdjen kiborulni a szennyes. Hogy lássuk: ezek a figurák miként tekintenek közpénzre, közvagyonra, mit értenek jó erkölcsön, hogyan intézik a város ügyeit. Meg hogy láthassuk azt is: a Fidesz-hatalom korifeusai miféle elképesztő feudális függési rendszert alakítottak ki – nyilván nemcsak Győrben –, amelyben lopni alanyi jogon lehet. Hiszen ami ebben a történetben igazán érdekes, az a gigantikus földmutyi, a négyszeresen túlárazott közbeszerzési buli, a minden megrendelést elnyerő vállalkozói kör levajazott pályázatokkal, offshore számlákkal. A NER-valóság. Kis kéretlen szociográfia. (Mindezt nem ellensúlyozza, csak az egész helyzetet láttatja en bloc még szörnyűbbnek, hogy most, az alacsonyan szálló videók idején kiderült, Kispesten sem csupa Baross Gábor ül az önkormányzatban.)

S még döbbenetesebb élesben látni azt, hogy ezek a figurák mennyire biztosak benne: bármit megengedhetnek maguknak. Meg sem fordul a fejükben, hogy a törvény rájuk is vonatkozna. (Jellemző módon most sem azért buktak le, mert a rendszerben volna valami kontrolfunkció, hanem azért mert a geng összezördült a koncon, és bosszúból feldobták egymást. Úgyhogy ezeknek még a tizenegyedik parancsolat is csak vaker, de ezt majd elintézik egymás között.) Mindez amúgy az Elios-lámpa fényénél is jobban világítja meg (ami nem nagy kunszt), hogy ezek a figurák röhögve nézik le a választókat. Szerintem a sajátjaikat még jobban. Odavetünk nekik valami szenteltvízbe mártott dumát, beijesztjük őket a migránsokkal, és rohannak ránk szavazni. A lúzerek.

Csak a Fidesz. Hát persze. 

Amúgy ezt a brancsot az önkormányzati választások után majd minden bizonnyal lehajítják a fedélzetről. Hogy a hajó menjen tovább.

A honi apátiára jellemző, hogy ha nem egy prosztó homevideo a körítés, valószínűleg senkit nem érdekelt volna, hogy itt egy társaság üzemszerűen lopja el a megyét. Pedig az egész történet nem a dugásról, hanem a bugás (helyi) hatalomról szól.

 

 

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.