Mátyás Győző: Egy nyugodt, békés hang

2020. május 3. 10:38 - szerző: Mátyás Győző

Greta Thunberg alól „kihúzta a szőnyeget a koronavírus”. Hát ezt mi sem mondhattuk volna szebben. Ilyen parádés, már-már metafora erejű képet mi nem tudnánk ihleni, azt kifejezendő, hogy „a kommunisztikus, zöld világrend propagandája” most akkorát bukott, mint halottnak a csók, hogy magunk is egy találó hasonlattal éljünk. Bár nyilván nyomába sem érhetünk a Magyar Országgyűlés elnökének, akinek szavait mi mindenkor mannaként isszuk. Nem véletlen, hogy minden megszólalását úgy várjuk, mintha maga a bölcsesség köve szólna hozzánk. Azt nem tudjuk, hogy a zöld gondolat az miért kommunista, de ha a házelnök úr azt mondja, akkor mindjárt migráns is. Meg aztán lehet valami összefüggése azzal, hogy a Greta Thunberg személyi száma is 2-sel kezdődik, és azt a házelnök úr a tőle megszokott éleselméjűséggel szögezte el, hogy hát azok a képviselők elég szánalomra méltók. Ezt az észrevételét nem győzzük ünnepelni, még egy Vak Komondor-díjat is feltétlenül megszavaznánk ezért.

Klímasztrájk Svédországban
Fotó: MTI/EPA/TT/Janerik Henriksson

Ez a házelnök úrral minap közölt interjú olyan nekünk, mint egy igazi szellemi iránytű, amelyik fáklyaként világítja meg utunkat a sötét liberális bozótosban. Nem tudjuk, méltók tudtunk-e lenni ezzel a hasonlattal a házelnök úr szintjéhez?

Mert ebben az interjúban olyan világraszólón mélyen szántó megállapítások vannak, hogy még. Alig bírtuk őket követni.

Azt régóta tudjuk, hogy a Soros kottájából fütyülő Európai Uniós vezetés, amelyik euró milliárdokkal tör a vesztünkre, az a vesztünkre tör. Mondjuk eddig úgy tudtuk, hogy Brüsszel az tulajdonképpen egy álruhás Moszkva, de most megtudhattuk azt is, hogy a brüsszeli vezetés egyúttal olyan is, mint a náci vezetés. Első látásra ez kicsit meredek, de szokni kell, és akkor világos lesz, hogy a Vörös Hadsereg az tulajdonképpen a Wehrmacht. A brüsszeli bunkerben ülő globalista vezérkar olyan, mint a Harmadik Birodalom hadseregének vezérkara. Ez tényleg új nóvum, nekünk eszünkbe nem jutott volna tömeggyilkosokhoz hasonlítani az Unió vezetőségét, de most, hogy így mondják… Bár ezek közül az uniós nácik közül a különös gonoszságukkal tüntető luxemburgiakat a házelnök úr visinszkiji módszerekkel illeti, és hát nevezett meg mintha bolsevik lett volna, és a koncepciós perekben tizedelte volna az övéit. Szóval itt azért mutatkozik egy kis logikai hiba. De annál rosszabb a logikának.

Ennek a nemzetközi briganti társulatnak oszthatatlan része a magyar komprádor (ha jó olvasom) alakulat, amelyik nem a magyar nemzet része. Na most ennél éleslátóbb alapigazságot mi elképzelni sem tudunk. És ennek a kimondásához a józan észt megvető bátorság szükséges, hiszen dúl az internacionalista médiakülönítményesek véleményterrorja. A CNN fakenews halálbrigádjával megkoronázva. És azt a hazugságáradatot terjesztik visszhangozva, amelyiket az ellenzék nemzetellenes hírharsonája kürtöl bele a világba. Ez az ellenzék amúgy semmiben nem különbözik a Rákositól meg a Gerőtől, mert ezek csak a jelmezüket cserélik, de azért tuggyukkik. A rárontósok. Akik most egy világállam képviselői, amelyikben az a legveszélyesebb, hogy láthatatlan. Az persze nem teljesen világos, hogy a nemzetközi elnyomó globalista nemzetellenes hálózat katonáit miért afganisztáni meg ugandai gyakorlaton képzik, de hát a házelnök úr azért házelnök úr, hogy mindent is jobban tudjon.

Mint ahogy azt is tudja, hogy a zavarkeltés főkolomposa, aki még a víruson is nyerészkedni akar, az a Soros. Aki „munka, teljesítmény és értékteremtés nélkül, a mások által megtermelt értékeken élősködik”. Először azt hittük, hogy a házelnök úr a Fidesz közeli oligarchákról beszél itt, de mentségünkre legyen mondva, hogy pár snapsz félrevitte az agyunkat. Tudjuk ám mi, hogy mindennek a Soros az oka, talán még a vírusnak is. De erre vonatkozó direktívát nem kaptunk.

Szóval mi úgy látjuk, hogy a magyar embereknek naponta kellene ilyen megvilágító erejű szellemi étkeket a szájába adni, mint amilyen a házelnök úr interjúja. Ilyen vészterhes időkben ránk fér ez a nyugodt, békés hang.

Az Országgyűlés plenáris üléseKövér László, az Országgyűlés elnöke (b) hallgatja Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét.
Fotó: Kovács Tamás