Mátyás Győző: A győzelem utóélete

2019. május 26., 08:03

Szerző:

Az exit pollok szerint Hollandiában a PvdA (Munkáspárt), Frans Timmermans pártja nyeri az európai parlamenti választást, ami kétségkívül meglepetés. A honi hivatalos sajtó szerint amúgy jószerével nem is létező párt sikerével erősödik az európai szocdem frakció. Hollandiában nem lesz populista örömünnep, mert Geert Wilders – a magyar miniszterelnök nagy csodálója – az ő Szabadságpártjával a tulipánföldön sincs. Ez is meglepetés. De hát a hollandok furcsa szerzetek, eléggé kiülnek rájuk a liberálfoltok, biciklivel járnak Land Rover terepjáró helyett, valójában jointot füstölve ássák a keresztény Európa sírját.

Nálunk ilyen meglepetés kizárt.

Tulajdonképpen meg sem kellene rendezni a választást, ki lehetne osztani a mandátumokat előre. A Fidesz szokás szerint nyer kétharmaddal.

Úgyhogy nincs itt kecmec, jól meg lesz védve az európai kultúra és a kereszténység. Már ez a NER-változatú, Louis Vuitton-kereszténység, amelyikben a tízparancsolat − elsősorban a Ne lopj! − a NER-lovagokra nem vonatkozik, ahol a vallás divatos outfit, és ahol hobbiként helikopterről lehet rénszarvasra lövöldözni (és még csak eszükbe se jut meggyónni), ahol Jézust, ha feltűnne, veszélyes liberális civil agitátorként vegzálná a hatóság. Naná, hiszen szereti a migráncsokat, úgyhogy az éppen kedvenc PR-cég már nyomná is a plakátokat, hogy állítsuk meg Jézust!

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Természetesen meg fogják védeni a hont a migránshordáktól is, amelyeket a Soros zsebében csücsülő bevándorláspárti brüsszeli bürokraták az embercsempészekkel közös bizniszt működtetve hoznak a nyakunkra.

És a brüsszeli birodalmi bolsevista agresszió ellen meg lesz védve a nemzeti szuverenitás is. Értsd: Brüsszel csak ne pofázzon bele, hogy az uniós pénzeket hogyan nyúlják le a dicsőséges nemzeti burzsoák. Paks 2. pedig a nemzeti függetlenség talpkövének záloga!

És egyáltalán, Brüsszel jól el lesz küldve Strasbourgba.

Úgyhogy hazai színtéren nem sok kérdés marad azon kívül, hogy a Fidesz hatalmas vagy grandiózus győzelmet arat. Érdekesebb téma, hogy az újonnan felálló Európai Parlamentben melyik pártcsaládban lesz Orbánék helye, különös tekintettel arra, hogy egy potenciális populista frakció reménybeli aktora, Heinz-Christian Strache ilyen sikeresen lábon lőtte magát. (Hogy más testrészt ne emlegessünk.) Ráadásul nem pusztán magáról rajzolt elég pittoreszk önarcképet, de még azt is világgá kürtölte: aki korrupt autokrata (egyed)uralomra tör, az mind Orbán rajongója, és az ő rendszerét akarná kopírozni. (Amúgy elég delejes hely lehet ez az Ibiza, ahonnan mindig előkerül valami izgalmas videó.) Orbánt a jobboldal mérsékeltebb része eddig sem nagyon szívelte a Néppártban, ezért is függesztették fel a Fidesz tagságát. Most azonban, hogy Strache ilyen flottul megdicsérte a „legeurópaibb európait”, valószínűleg mások is lebiggyesztik ajkukat, meghallva „Európa DNS-ének” nevét.

Mindez nem csoda azok után, hogy a Fidesz gyűlölet-kiskátéjában a néppárti politikusok is Szauronná lettek, Weber vagy Juncker már majdnem akkora migránssimogatónak számít, mint maga Soros. A minap Orbán Viktor adott egy felettébb érdekes interjút a német Bildnek, amiben le is szögezte, hogy Manfred Weber „már nem konzervatív politikus”. Akkor nyilván komcsi, vagy legalábbis szoci.  De hát a Néppártban, úgy tűnik, unalomig ismerik már ezt a mantrát, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság távozó néppárti elnöke például azt mondja, szintén a Bildnek: – Mindenki, aki nem jobbra van tőle (mármint Orbántól – M. Gy.), az egy ortodox baloldali szocialista a számára. Beleértve engem is. Nevetséges.

Szóval mindebből nem úgy látszik, hogy Orbán és az Európai Néppárt újra násztáncot jár majd. A szélsőjobb oldalon persze elvackolhatja magát a mi hős vezérünk, csak éppen jelentőségét és befolyását veszítené így el. Márpedig ez nyilván nem elégíti ki „Európa erős emberének” igényeit, aki a világpolitika trendformáló személyisége, a kereszténység védőbástyája, sőt, mint tőle tudjuk: egyenesen a legkeresztényebb (vallásfilozófusok szerint ilyesmi éppen e kereszténység fogalmából következően nem lehetséges, de sebaj) mindünk közül.

Ha a végén úgy alakul, jól fog mutatni a széljobbos táborban.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.