Lakner Zoltán: Kövér László valamennyi örökbefogadó szülőt brutálisan megsértette

2019. május 16. 11:45 - szerző: Lakner Zoltán

Szóval, van ez a rettenetes mondat, amit az Index tudósítása szerint Kövér László egy lakossági fórumon a liberalizmus terjedésével kapcsolatos aggodalomra adott válaszába fűzött bele: „Erkölcsi értelemben, semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt [a melegek/meleg párok jogát az örökbefogadáshoz] követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok (sic!) gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.” Meg ez a másik mondat ugyaninnen: „Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.”

Ennek kapcsán rögzítsük, hogy aki szerint egy már megszületett gyereket - akit akármilyen okból a szülei nem nevelnek fel - egy bonyolult jogi procedúra során örökbe fogadni, családot teremteni számára, szeretettel körülvenni ugyanaz, mint szexuálisan bántalmazni, az az ember erkölcsi kérdésekben biztosan nem illetékes.

Itt jegyzem meg, Kövér László házelnök ezzel valamennyi, bármilyen nemű és orientációjú örökbefogadó szülőt brutálisan megsértett. Ahogy Gulyás Gergely is, amikor a csütörtöki Kormányinfóján egyetértett vele, nyilvánvalóvá téve, hogy a melegek örökbefogadásának akadályozása a kormány hivatalos álláspontja. A miniszter jóváhagyó hallgatással kezelte a pedofil-párhuzamot.

Ami az egyenrangúságot illeti, ugyanez a helyzet: aki a melegek, illetve bármiféle LMBTQ ember egyenrangú mivoltát firtatja, az a szüleik, a testvéreik, az őket elfogadó és szerető barátaik értékét is megkérdőjelezi. Ehhez pedig akkor sincs joga senkinek, ha százezerszer mondja el, hogy kétharmad, sőt, mint ezen a fórumon, hogy nyolcvan százalék.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Amúgy ez, „a magát meghúzó (kussoló) meleg a jó meleg” motívum volt már, még Kövér Lászlónál is magasabb szinten hangzott el, és ha valaki nem értené, akkor tájékoztatom: ez sem csak a melegeknek szól, hanem mindenkinek. A hatalom birtokosai kijelölik a helyedet, s ha ezt elfogadod, ha nem ugrálsz, akkor esetleg nem ér sérelem. 

A Kövér-féle mondatok világosan megjelölik a politikai támadás célpontját, hogy kiket kell gyűlölni. Maradt még szabad céltábla, ellenség mindig kell, hiszen nem elég a vágyott nyolcvan százalék sem. Ez a jelenkép a jövő ígérete. Azzal a kiegészítéssel, hogy az itt hatalmon lévők ehhez keresnek szövetségeseket más országokban. Ennek a fele sem tréfa, de a negyede sem.

Nagyon nem kellene így élni. Ez tényleg csak azoknak jó, akik szítják a gyűlöletet és uszítanak mások ellen. Követni és hagyni sem kellene ezt.