Kövér helye a táplálékláncban

Azt állítja Kövér László, hogy a liberális demokrácia következményeként a feljebb lévők elszívják a lentebb lévők erőforrásait.

2014. augusztus 24., 12:56

Azt állítja Kövér László,
az Országgyűlés elnöke (a Heti Válaszban), hogy a liberális demokrácia következményeként a globális táplálékláncban a feljebb lévők elszívják a lentebb lévők erőforrásait, és cserébe lerakják náluk a rendszer salakját. Ezért például a közép- és kelet-európai országoknak még sokáig nem lesz esélyük arra, hogy a jövedelemben versenyezzenek a nyugatiakkal.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a liberális demokrácia és a globalizálódás eredményeként az elmúlt huszonöt évben jelentősen megnőtt a lakosság legszegényebb egyharmadának jövedelme a világon, és még annál is gyorsabban emelkedett a középső egyharmadé, ami azt jelenti, hogy Kína, India, Indonézia vagy Brazília lakossága sokkal nagyobb részhez jutott a világban megtermelt jövedelemből, mint korábban. A nyugati tőke például óriási erőforrásokat vitt Kínába, aztán pedig a nyugati világ panaszkodott, hogy nem bírja a versenyt a kínai árukkal. Ilyen mocskosul önsorsrontó ez a liberális demokrácia. És ezért lehet nekünk mégis esélyünk.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.