Kövér és az alku

2013. június 26., 12:39

Azt állítja Kövér László,
az Országgyűlés elnöke (a Mindszenty-szobor avatásán mondott beszédében), hogy Mindszenty bíborost másfél évtized házi rabság után „a szabadnak mondott nyugati világ és a Kádár-rendszer elvtelen alkuja” kényszerítette Magyarország elhagyására.

Ezzel szemben a tény az,
hogy nem a szabadnak mondott nyugati világ, hanem a Vatikán, az amerikai és a magyar kormány alkujáról volt szó, márpedig a Vatikán és az Egyesült Államok szabadságát sem akkor, sem most nem szokták kétségbe vonni, pláne nem a Fideszben. Mindszenty az amerikai követségen kapott menedéket egészen 1971-ig, és onnan nem is annyira a szabadnak mondott amerikaiak közvetlen nyomására, hanem inkább a szabadnak mondott pápa többszöri sürgetésére önszántából távozott külföldre. Kövér szerint elvtelen alkuval. De vajon mi lett volna az elvi alku? Hogy marad bezárva a követségen?

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.