Kinn is vagyok, benn is vagyok...

Ha Orbán sutba akarja dobni az emberi jogok tiszteletben tartásán alapuló liberális (igen, liberális) chartát, akkor az unió alapértékeivel kerül szembe.

2014. augusztus 3., 14:45

Azt állítja Orbán Viktor
(a bálványosi szabadegyetemen), hogy uniós tagságunk nem zárja ki egy illiberális állam felépítését Magyarországon, és nem hiszi, hogy az unión belül ezt ne lehetne megtenni.

Ezzel szemben a tény az,
hogy nem lehet. Az Európai Unió Alapjogi Chartája, amelynek célja kimondottan az egyéni emberi alapjogok védelme, kötelező és betartandó Magyarország számára is. Ha Orbán sutba akarja dobni az emberi jogok tiszteletben tartásán alapuló liberális (igen, liberális) chartát, akkor az unió alapértékeivel kerül szembe. Mi pedig előbb-utóbb az unión kívül találjuk magunkat.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.