Hogy mi van? – Magyar Nemzet

Azt állítja a Magyar Nemzet,
méghozzá címben, hogy „Bokros Lajos neonácikkal lesz egy frakcióban”, arra utalva, hogy az MDF uniós képviselője nem az Európai Néppárt képviselőcsoportjához, hanem az Európai Konzervatívok és Reformerek nevű frakcióhoz csatlakozik.

2009. július 6., 22:57

Ezzel szemben a tény az,
hogy Bokros nem neonácikkal cseresznyézik majd egy tálból, hanem elsősorban a brit konzervatívokkal, a cseh polgári demokratákkal vagy a Kaczyñski-féle lengyel Jog és Igazságosság Párt képviselőivel. Nem mondom, találhatott volna jobb társaságot is, mondjuk a liberálisokét, mert személy szerint inkább odavaló, de végül is az MDF révén került Brüsszelbe, és az MDF nem liberális, hanem konzervatív párt. Azt sem állítom, hogy David Cameron konzervatív pártja nem kapott kritikát Angliában a Néppártból való kivonulása miatt, és hogy nem vetették a szemére, amiért egy frakcióban ül majd a lett Haza és Szabadság Szövetséggel, amelynek egyes tagjai néhány hónapja lett SS-veteránokkal vonultak föl.

Ami viszont a nácikat illeti, meg lehet nyugtatni a Magyar Nemzetet, hogy csak egyetlen lettnek sikerült bejutnia e párt színeiben a parlamentbe (az eddigi négy helyett), úgyhogy nácikról többes számban nincs szó. Arról nem beszélve, hogy amikor 1999-ben Orbán Viktor Budapesten vendégül látta a lett miniszterelnököt, mintha nem lett volna olyan finynyás, amiért a lett koalíciónak tagja volt ugyanez a náci párt. Sőt 1997–98-ban még a miniszterelnököt is ez a párt adta. De hát, mint tudjuk, amit szabad Orbánnak, azt nem szabad Bokrosnak. Annyira nem, hogy maga a fideszes Szájer József közölte: „Bokros Lajos nem illett volna bele az Európai Néppárt frakciójába: mi ezt már akkor is jeleztük az MDF-nek, amikor a listájukra tették őt.” Nyilván Cameronnak is szóltak, hogy nem illik közéjük.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.