Harrach Tamás háborúja Lukáccsal és a románokkal

2012. július 10., 09:33

Azt állítja Harrach Tamás,
a XIII. kerületi Fidesz-frakció vezetője (a Magyar Nemzetnek), hogy Lukács György nyolc embert megölt. Mint mondta, „az 1919-es vörösterrorban nyolc embert megölő Lukácsnak” ne lehessen szobra a Szent István parkban, ha Prohászka Ottokárnak nem lehet a kerületben.

Ezzel szemben a tény az,
hogy Lukács György nem ölt meg nyolc embert a vörösterrorban, mivel a románokkal vívott háborúban, hadosztálykomisszárként adott parancsot az ellenség elől menekülő magyar katonák megtizedelésére. Hogy ezzel a hadsereg morálját helyreállítani már nem lehetett, az kétségtelen. Hogy a parancs embertelen volt, az is. De a Tanácsköztársaság hadserege mégsem vörösterrorban „utazott”, hanem az országot védte az előrenyomuló román csapatokkal szemben, és Lukács az alakulatok szétesését próbálta megakadályozni. A világhírűvé vált filozófus azonban nem ezért érdemel szobrot. Viszont azt sem érdemelné, hogy a szobrát ezért távolítsák el.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.