Ha már menedékről beszélünk...

2013. november 23., 10:10

Azt állítja Czakó Gábor író
(a Magyar Nemzetben, Horthy Miklósról értekezve), hogy 1944. március 19-ig Magyarország „az egyetlen menedék volt a hitleri szövetségi övezetben. Sehol ennyi túlélője nem volt az üldözéseknek. Magyarország az említett időpontig az idemenekülteket nem adta ki a náci Németországnak”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy a Horthy-féle államgépezet mindenféle német kérés nélkül már 1941 augusztusában 18 ezer, hontalannak minősített zsidót telepített ki, elsősorban Kárpátaljáról, és átadta őket az Ukrajnát elfoglaló német csapatoknak. Kamenyec-Podolszkijban aztán a németek három nap alatt kivégezték őket. Ez volt a holokauszt addigi legnagyobb méretű tömegmészárlása. Ha már menedékről beszélünk.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.