Erdő Péter esélyei a pápaságra

XVI. Benedek pápa lemondása – amely a pápaság modern kori történetében egy példátlan helyzetet teremtett – óta Erdő Péter esztergom–budapesti bíboros-érsek neve időközönként esélyes pápajelöltként merül fel, mindenekelőtt az olasz sajtóban.

2013. február 26., 10:50

A gondolatot a magyar média mintegy gondolkodás nélkül átveszi, mert az simogatja a nemzeti büszkeséget. A demokratikus világ peremére kerülés, valamint a folyamatosan elszenvedett politikai kudarcok és frusztrációk közepette erre, mondhatni, nagy szükség (és igény) is van.

Ugyanakkor meg kellene azt is vizsgálni, hogy nagy valószínűséggel miért nem lesz pápa Erdő Péter esztergom–budapesti bíboros-érsek. Az IDEA blogbejegyzése ennek kapcsán tételesen sorol fel néhány érvet és gondolatot.

További részletek:

http://ideaintezet.blog.hu/2013/02/26/erdo_peter_eselyei_a_papasagra

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.