Boros Péter téves gondolattal udvarolt a Fidesznek

Hogy az első és második világháború tragédiáihoz milyen magyar politika vezetett, arról beszélhetnénk.

2015. június 5., 11:20

Azt állítja Boross Péter
volt miniszterelnök (az Orbán-kormány ötéves tevékenységéről tartott konferencián), hogy az elmúlt 150 évben Magyarország akkor fejlődött, amikor a mai fogalmakkal mérsékelt jobboldali kormányzás működött az országban. Minden más irányzat esetében tragédia, baj történt, amit máig sem tudott kiheverni az ország.

Ezzel szemben a tény az,
hogy Magyarország az elmúlt 150 év folyamán a kiegyezés utáni évtizedekben fejlődött a legjobban, amikor a liberálisnak tekintett Deák-párt, majd a Deák-párt és az ellenzéki Balközép egyesüléséből létrejött Szabadelvű Párt irányította az országot. Az akkori pártokat persze nem szabad a mai fogalmak szerint minősíteni, de az biztos, hogy a haladónak számító liberális eszméket sikeresen és pragmatikusan valósították meg a mindennapi gyakorlatban. Haladók voltak, és nem a régit konzerválták. Hogy aztán az első és második világháború tragédiáihoz milyen magyar politika vezetett, arról beszélhetnénk.

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.