Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Egy hónap alatt öt embert tépett szét tigris Indonéziában

2019. december 29. 19:20 - szerző: MTI

Egy hónapon belül öt embert ölt meg tigris az indonéziai Dél-Szumátra tartományban - adta hírül hét végén a helyi média.  A legutóbbi áldozat egy 30 éves nő, akit Padang Bindu falu egyik közfürdőjénél marcangolt halálra a vadállat pénteken. Az áldozat édesanyja a helyi sajtónak elmondta, hogy lánya reggel a fürdőbe ment, és azt tervezte, hogy utána duriánkertjét fogja gondozni, ám délután nem tért haza. – Hazaérkezett viszont kávéültetvényéről a testvérem, és elmondta nekünk, hogy tigrissel találkozott, amelyik két méter hosszú volt – mondta az asszony. A falusiak egy csoportja azonnal a fiatal nő keresésére indult, és megtalálták megcsonkított holttestét a fürdő közelében. Genman Suhefti Hasibuan, a dél-szumátrai természetvédelmi ügynökség vezetője közölte, munkatársai megerősítették, hogy a nő tigristámadás áldozata lett.

Szumátrai tigris a berlini állatkertben
Fotó: Wikipédia

Martialis Puspito, a helyi vadvédelmi hatóság vezetője korábban elmondta, hogy a szaporodó konfliktusok oka az ember, aki egyre többet foglal el a vadak élőhelyéből. Hozzátette, figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak távol a vadontól. – Nem zavarhatjuk el a tigriseket az őserdőből, mert ez az otthonuk, ezért az embernek kell tartania a távolságot – hangoztatta. A közfürdő közel fekszik ahhoz a vadvédelmi területhez, ahol a ritka szumátrai tigris él. Azt nem tudják a hatóságokat, hogy egyazon vagy több tigris támadta meg az embereket.

A szumátrai tigris a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) súlyosan veszélyeztetett fajokat nyilvántartó vörös listáján szerepel. Az indonéz erdészeti minisztérium szerint mintegy 600 egyede él vadon.