Alexa eljátssza, hogy otthon vagyunk, akár ugat is

2020. szeptember 25., 16:39

Szerző:

Szűk két évvel ezelőtt mutatta be az Amazon a cég okoshangszórójához tartozó funkcióját, a Guardot, melynek lényege, hogy távollétünkben az Alexa figyeli a gyanús hangokat (üvegtörés, neszezés) és erről, vagyis a feltehetően illetéktelen behatolásról azonnal értesít - írja a hvg.hu.

A vállalat most egy új, prémium szolgáltatással állt elő, ami igyekszik távol tartani az illetékteleneket a háztól. Ez lett a Guard Plus.

A Guard Plus segítségével az Amazon okoshangszórója szükség esetén olyan hangokat játszik le – például kutyaugatást –, amivel igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy a ház nem üres.

Emellett a tulajdonosnak értesítést is küld az eseményről.

A prémium - tehát fizetős - szolgáltatás segítségével vészhelyzetben egy olyan csapattal is felvehetjük a kapcsolatot a hangszórón keresztül, akik a nevünkben hívják hozzánk a segítséget. Ez kifejezetten hasznos lehet egy olyan helyzetben, amikor épp nincs nálunk a mobiltelefonunk, és nincs is időnk arra, hogy megkeressük.

Az Amazon egyelőre az Egyesült Államokban teszi elérhetővé a prémium szolgáltatását, amire még az ősszel sor kerül.

További részletek a hvg.hu cikkében.

 

 

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.