Elem újrahasznosított papírból

A Sony bebizonyította, hogy lehet zöld elemet előállítani reciklált papírból. Az új terméket egy tokiói speciális vásáron mutatta be. A megvalósítási folyamat teljesen ökologikus, nem használnak hozzá ártalmas vegyi anyagokat, fémeket. Csak egy vízkeverék kell hozzá, és enzimek, vagyis a papír reciklálásához szükséges anyagok. ()

2012. január 20., 11:29

A mechanizmus – mondták a társaságnál – olyan, mint amikor a termeszek eszik a fát, hogy energiát nyerjenek belőle. Mindennek a kulcsa a cukor, amely a glükózon keresztül képes energiát termelni. Az enzimeket itt arra használják,hogy megszakítsák a glükóz láncolatát és összevegyítsék a cukorral. Így nyernek elektródokat, amelyek áramot generálnak és hidrogént, amely az oxigénnel kombinálva vizet ad.

A termék, sajnos, még nem kerül kereskedelmi forgalomba, mivel kísérleti szakaszban van és az energia, amelyet termel még kevés, nem lenne rentábilis.

Forrás:

http://www.energiacentrum.com/

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.