Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Egy kellemetlen téma – A férfimeddőség: Kérdések és válaszok

2020. január 27. 14:46 - szerző: Szponzorált tartalom

A férfiúi hiúságot bántja, ha arról van szó, hogy valaki mennyire termékeny vagy sem. A legtöbbször a hölgyek felé toljuk a felelősséget, ha nem jön össze a baba, pedig ez egy kétoldalú játszma, ami rengeteg tényezőből áll össze. Nézzük meg a férfiak oldaláról ezt a témát!

A meddőség gyakorisága folyamatosan nő. Az EU hivatalos statisztikái szerint a párok 15 százalékánál rendszeres, legalább heti 2 alkalommal folytatott védekezés nélküli szexuális együttlét ellenére sem következik be egy éven belül a kívánt gyermekáldás. Magyarországon ez az arány kissé magasabb, minden 5. párt érint. Mik azok a tényezők, amik befolyásolják ezt a folyamatot? Mi a megoldás? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, és bár kényes témát érintünk, a probléma igen sokrétű, így a hölgyek mellett a férfiak szerepét is vizsgálni szükséges.

 

Milyen tényezők állhatnak a férfi meddőség hátterében?

 

A férfi meddőség okai között szerepelhetnek: 

  • here visszértágulat,
  • az ejakuláció zavarai,
  • ondóúti elzáródás,
  • a here daganatos megbetegedései,
  • hormonális eltérések,
  • immunológiai okok,
  • genetikai defektusok,
  • környezeti ártalmak.

 

Ezen problémák kihatnak a spermiumok állapotára is, amelynek vizsgálatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szigorú kritérium rendszere szerint andrológus szakorvos végzi.

A spermiumok állapotát a belső tényezők mellett megannyi külső erő is befolyásolja. A környezeti ártalmak, a sugárzás, a fertőzések, a herevisszér tágulat és nem utolsósorban a dohányzás, amely az oxigén tartalmú szabadgyökökön keresztül fejtik ki spermium károsító hatásukat. A csökkent nemzőképességű férfiak 40 %-ában mutathatók ki kórosan magas mennyiségben szabadgyök. 

Ezek károsítják a hímivarsejtek membránját, mitokondriumát, valamint örökítő anyagát a DNS-t.

 

Mi lehet a megoldás?

 

Nyilvánvaló, hogy a külső tényezők közül a dohányzás elhagyása az első számú feladatunk. Kaphatók különböző antioxidáns tartalmú táplálék kiegészítő készítmények a gyógyszertárakban, melyek önmagukban

vagy kombinációban tartalmaznak általában C és E vitamint, cinket, szelént, folsavat, L- karnitint és karotinoidokat,

melyek jótékony hatását számos irodalmi adat támasztja alá.

Megjelent új összetevőként a myoinozitol, egy cukorszármazék, mely férfiaknál szervezeten belül a herékben is termelődik így legnagyobb koncentrációban ott fordul elő és szerepet játszik a spermiumképződésben. Rossz nemzőképességű férfiaknál a mennyisége csökkent lehet.

Folandrol, a myoinozitol tartalmán kívül komplexen tartalmazza mindazokat a vitaminokat -és ásványi anyagokat, amelyek jótékonyan hatnak a spermiumok számára, célirányos mozgására, valamint a mitokondriumok működésre,

ezáltal növelve a természetes vagy mesterséges fogamzás esélyét.

Father and newborn baby

 

Küzdjük le a félelmeinket!

 

A férfiak alapvetően nehezebben szánják rá magukat az efféle vizsgálatokra, azonban látható, hogy van megoldás. Amennyiben változtatunk életmódunkon és az orvosi vizsgálatok indokolttá teszik, a myoinozitol tartalmú Folandrol segíthet közelebb jutni a gyermekáldáshoz. A myoinozitol pedig a hölgyek számára is elérhető, amely folsavval kiegészülve segíti anyává válni.