Állatok világnapja a Budakeszi Vadasparkban

2017. szeptember 28. 20:10

Az Állatok világnapjához kapcsolódva a Budakeszi Vadaspark szeptember 30-án, szombaton egész napos interaktív programdömpinggel várja az állatok szerelmeseit. Többek között lesz Állatijó Bemutató, kisállattréning és madárgyűrűzés, sőt kutyák örökbefogadására is lehetőség nyílik. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók.

Az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc emlékére 1931 óta minden esztendőben október 4-én megrendezett állatok világnapja egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel.

Budakeszi Vadaspark a játszva tanítás és az állatokhoz fűződő kötelék erősítésének szellemében is különleges programokkal készül a jeles napra – idézte a Híradó honlapja az intézmény közleményét.

A szeptember 30-i Állatijó Bemutató során például madarakkal lehet majd testközelből ismerkedni, a kisállattréningeken különleges élmények várják az érdeklődőket, a szemfüles látogatók madárgyűrűzést is láthatnak.

A nyomozó kedvű felfedezők állati nyomok után kutathatnak, de lehetőség lesz agancsokat is tapintani, a Pangea Egyesület pedig különféle tematikus természetismereti játékokkal készül.

A közlemény szerint az előző évekhez hasonlóan, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete jóvoltából idén is lehetőség nyílik behatóbban megismerkedni az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal (pl. állatvédelem, ivartalanítás, kutyaválasztás), de a kalandvágyóbbak számára természetesen lesz lehetőség helybeni örökbefogadásra is.