Most már minden értünk: az antiszociális embereknek kisebb az agyuk

2020. február 24., 14:14

Szerző:

Egy nemzetközi kutatócsoport  652 résztvevő agyáról készített MRI-felvételt, és megállapította, hogy az életükben antiszociális viselkedést tanúsítóknak jelentősen vékonyabb az agykérgük, és a teljes agyfelületük is kisebb, mint azoknak, akiknek nincsenek ilyen társas érintkezésbeli problémáik. Tömörben:

aki egész életében antiszociális, annak kisebb az agya

Aki csak tinédzserkorában volt antiszociális, de felnőttként már nem, annál nem is találtak semmilyen fizikai különbséget az agyban. A kutatók szerint az ő esetükben jellemzően arról lehet szó, hogy a fiatalkori viselkedésük természetes válaszreakció a tinédzserkor gyakran nehezen megugorható szociális akadályaira, de mivel ez fizikai abnormalitással nem jár, az illetők később képesek a változásra – írja a Futurism nyomán az Index.

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.