Adnak a képekre – Itt a Huawei P-széria

Megjelentek a Huawei P-széria legújabb zászlóshajótermékei, a P30 Pro és a P30. Előbbi a világ első olyan okostelefonja, amelyen a hátlapi kamerának ötszörös optikai, tízszeres hibrid, valamint ötvenszeres digitális zoomja van, így a felhasználó az apró részleteket megjelenítő fotókat készíthet akár éjszaka is.

2019. április 6., 06:00

Szerző:

A vállalat az új szériával láthatóan elsősorban a kameramegoldás továbbfejlesztését, új szintre emelését tűzte ki céljául. A Huawei P30 Pro a gyártó legújabb Leica Quad kamerarendszerét kapta. A készülék hátlapi lencséit a legújabb szenzortechnológiák támogatják: a 40 MP-es kamera Super Spectrum szenzora az éjszakai fotózásért, a 20 MP-es lencse pedig az ultraszéles látószögért felel, a 8 MP-es telefotólencse mellett pedig – szemben a P30 okostelefonnal – egy Time of Flight (ToF) technológiával felszerelt kamera is helyet kapott, amely a 3D-modellezést és a mélységérzékelést segíti elő. A szerényebb tudású Huawei P30 esetében egy 8 MP-es telefotó-, egy 16 MP-es ultraszéles látószögű, valamint egy 40 MP-es széles látószögű kamerát helyezett el a készülék hátoldalán, valamint háromszoros optikai, ötszörös hibrid, valamint harmincszoros digitális zoommal látta el.

A készülékek 1/1.7 hüvelykes Super Spectrum RYYB szenzora a szokásosnál nagyobb pixeleket eredményez, valamint a zöld színű képszemcséket sárgákkal helyettesíti, így a P30 elérheti a 204,800, a P30 Pro pedig a 409,600 ISO-értéket is. A nagyobb pixeleknek is köszönhető, hogy a P-széria legújabb készülékeivel tűéles, részletgazdag fotók és videók készíthetők fényviszonytól és beállítástól függetlenül is. A Huawei P30 Pro Super Zoom lencséjének ötszörös optikai, tízszeres hibrid, valamint ötvenszeres digitális zoomja van, ehhez periszkópos kialakítást használ. A telefotó kameraprizmája úgy töri meg a fényt, hogy maximalizálja a fókusztávolságot, miközben a lehető leginkább csökkenti a kameramagasságot.

A P30 Pro a Time of Flight szenzor révén pontosan meghatározza a kép alanyának távolságát, ami lehetővé teszi, hogy a fotón szereplő alak ne mosódjon el, és jól elkülönüljön a fénykép hátterétől. A Huawei AI HDR+ funkciónak köszönhetően az elő- és hátlapi kamera is képes több, gyors egymásutánban készített fényképet összekombinálni a lehető legjobb eredmény elérése érdekében, ezzel elkerülve a túlexponált vagy hátulról megvilágított szelfik készítését.

A Huawei P30-at 6,1 hüvelykes OLED, a P30 Pro-t pedig 6,47 hüvelykes FHD+ (2340x1080) Dewdrop kijelzővel szerelte fel a gyártó, ezeken a 32 megapixeles előlapi kamera a széria legkisebb notchában helyezkedik el. A majdnem teljesen kávamentes előlapi üveg alatt kapott helyet a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó is, amely gyors és biztonságos azonosítást tesz lehetővé. A formabontó Huawei Acoustic Display technológia használatával a P30 Pro esetében a hangzást a kijelzőbe épített maglev hangszóró biztosítja, így az audiotartalmak a képernyőn keresztül szólalnak meg. A Huawei P30 Pro támogatja a 40W-os gyors és a visszatöltési, míg a P30 a 22,5 W-os Super Charge technológiát is. Előbbi esetében a 4200 mAh-es, utóbbi esetében pedig a 3650 mAh-es teljesítményű akkumulátor garantálja, hogy a készülékek intenzív használat mellett is zavartalanul működjenek akár 24 órán át. A Huawei P30-sorozat tagjainak grafénalapú hűtőrendszere hatékonyan kezeli a telefonok hőmérsékletét, ezért a felhasználónak nem kell tartania a nagy teljesítmény okozta túlmelegedéstől.

A Huawei P30-széria tagjainak további előnye a készülékek fejlett vezeték nélküli adatátviteli teljesítménye. A gyártó a piacon elérhető legerősebb Bluetoothszal szerelte fel a P30-at és a P30 Prót, így azok a másodperc tört része alatt képesek kapcsolatba lépni egymással és más okoseszközökkel is. A Huawei Share One Hop segítségével egy frissítés után a fájlmegosztás zökkenőmentesen lebonyolítható a gyártó okostelefonjai és PC-i között, mindössze egy érintéssel. A P30-sorozat okostelefonjai támogatják a Dual SIM- és a DualVoLTE-kapcsolatokat is. / Koi Tamás

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.