Zsóri gólja a legjobb háromban a Puskás-díj szavazásán, de Messit is meg kellene vernie

2019. szeptember 2. 13:55 - szerző: D. P.

Zsóri Dániel találta bekerült a legjobb három közé az év góljáért járó Puskás-díj szavazásán - közölte hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség.

A 18 éves játékos - aki közben már a MOL Fehérvár FC-hez igazolt - a Debrecen játékosaként február 15-án, a Ferencváros elleni hazai bajnokin lőtte az emlékezetes gólt. Zsórinak ráadásul ez volt élete első NB I-es meccse. A 81. percben állt be, és a 93. percben ollózta a gólt, ami ráadásul győzelmet ért.

Az ő gólján kívül a kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate) és az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi (FC Barcelona) találata került be a legjobb háromba.

Zsórinak nem lesz könnyű dolga, hogy a díj történetében először magyar játékos nyerje meg a díjat. A 10-es jelöltlistáról ugyan még szavazással lehetett bekerülni a legjobb háromba, de innentől egy legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában veheti át az elismerést.

Zsóri a díj történetének legfiatalabb olyan jelöltje, aki egy felnőtt mérkőzésen szerzett góljával került a listára. A magyar játékos lehet a legfiatalabb győztes, a jelenlegi rekorder a brazil Neymar, aki 19 évesen és hat hónaposan vehette át a díjat.

Az év góljáért járó Puskás-díjat idén 11. alkalommal adják át. Az esztétikai élmény mellett a gól fontossága is sokat számít. Zsóri Dániel ilyen szempontból előnyben lehet Messivel és Quinteróval szemben, hiszen a gólja eldöntötte a Fradi elleni meccset, ráadásul az utolsó pillanatokban.

Messi, a Real Betis ellen, 3-1-es biztos vezetésnél szerezte a díjra esélyes találatot, Quintero pedig 0-0-s állásnál a Racing Club elleni bajnokin, amelyet végül 2-0-ra megnyertek.