Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Nem tűnt el Magát Krisztina, a Magyar Antidopping Csoport kérte, hogy a magyar súlyemelőnő ne utazzon Thaiföldre

2019. szeptember 23. 12:51 - szerző: 168 Óra/MTI

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra a magyar sportági szövetség elnöke szerint.

– Ha jól emlékszem, csütörtökön kaptuk meg a levelet, de szerdán felhívott Tiszeker Ágnes, és kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a világbajnokságra, függesszük fel a versenyzési jogát

– mondta Dobos Imre a nemzetisport.hu-nak arra a felvetésre, hogy a szövetség kapott-e tájékoztatást egy esetleges doppingvétséget illetően a MACS részéről.

Az elnök kitért rá, Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója azt mondta neki, hogy nincs megalapozott doppingvétség, majd Dobos Imre hozzátette, a biológiai útlevél adatai kapcsán vetődtek fel kérdések.

A magyar csapat szombaton érkezett meg Pattayába, a világbajnokság helyszínére, de nem tartott társaival Magát Krisztina. Akkor még nem lehetett tudni, hogy Magát miért nem jelent meg, ennek okát a szövetségi kapitány sem tudta.

– Fogalmam sincs, mi történhetett, megsérült vagy más a gond, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velünk együtt kellett volna eljönnie Budapestről 

– mondta az MTI érdeklődésére a válogatott szövetségi kapitánya, Gyurkovics Ferenc. – Nekem nem jelezte, hogy mi az oka otthon maradásának.

Dobos az Nemeti Sportnak azt mondta, a szövetségi kapitány tényleg nem tudott a távolmaradás okáról, ő Pattayában szembesült a tényekkel.

A 30 éves Magát Krisztina dopping miatti eltiltás után újrakezdte a versenyzést, és a 2018-as Európa-bajnokságon plusz 90 kilogrammban ezüstérmes volt, a világbajnokságon pedig 12. lett.