Tömeges elvándorlás a Barcelonától

Messi menni akar, Suárez, Rakitic, Vidal és Umtiti is elhagyja csapatot.

2020. augusztus 25., 20:40

Szerző:

Az FC Barcelona labdarúgócsapata kedden hivatalosan megerősítette, hogy a hatszoros aranylabdás Lionel Messi távozni kíván a klubtól.

A sajtó már a katalán együttes augusztus 14-i Bajnokok Ligája-negyeddöntős búcsúját követően azt írta, hogy a 33 éves támadó távozni akar. Azóta Ronald Koeman személyében kinevezték az új vezetőedzőt, aki igényt tartott volna az argentin szupersztárra.

Messi 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. A többi között tíz bajnoki címet, hat Király Kupa-győzelmet, hét spanyol Szuperkupa-diadalt ünnepelhetett, a nemzetközi porondon pedig négy Bajnokok Ligáját, három európai Szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet nyert az együttessel. A 2008-ban olimpiai bajnok támadó összesen 731 mérkőzésen 634 gólt és 276 gólpasszt gyűjtött gránátvörös-kék színekben.

A Barcelona történelmi, 8-2-es vereséget szenvedett a későbbi győztes Bayern Münchentől a legjobb nyolc között a BL-ben, így a 2007/08-as évad után először zárt trófea nélkül egy szezont. Messi mellett Luis Suárez, Ivan Rakitic, Arturo Vidal és Samuel Umtiti is távozhat csapattól.

Egyelőre Josep Bartomeu klubelnök és az új vezetőedző, Ronald Koeman sem beszélt nyilvánosan arról, melyik játékosokra nem tartanak igényt a következő szezontól, ám sajtóértesülések szerint a négy érintett futballistával már közölték, hogy nem szerepelnek a holland szakvezető terveiben.

Távozásuk minden bizonnyal része a katalán együttest érintő mélyreható változásoknak, amelyeket Bartomeu jelentett be augusztus közepén. A csapat átalakítása Enrique Sétien vezetőedző azonnali menesztésével kezdődött.

Ami az érkezőket illeti, az egyaránt fiatal Pedri, Matheus Fernandes és Gustavo Maia leigazolása már biztos. (MTI)