Shane Tusup úgy meghajtotta Hosszú Katinka riválisát, hogy az úszónő sírva fejezte be az edzéseket

2019. augusztus 21., 13:51

Szerző:

Mint azt mi is megírtuk: Hosszú Katinka egykori edzője és férje fogja felkészíteni a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő egyik legnagyobb riválisát, az olasz Ilaria Cusinatót. A 24.hu vette észre, hogy Tusup új tanítványa, aki a tavalyi Európa-bajnokságon 200 és 400 vegyesen is második lett Hosszú Katinka mögött, a Swingswam.com-on nyilatkozott új edzőjéről. Elmondta, hogy a kvandzsui világbajnokság után fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy egy évvel a tokiói olimpia előtt vérfrissítésre van szüksége, és úgy érezte, Tusup egy olyan edző, aki százszázalékosan elkötelezett, ha valamibe belekezd. Az olasz úszónő szerint bizonyos területeken lemaradással küzd, Tusup pedig a szárazföldi és a vizes edzések mellett a táplálkozásra is figyelmet fordít, ami önbizalmat ad.

Cusinato beszélt arról is, hogy az első két napot sírással zárta, Tusup ugyanis teljesen más edzésmódszereket alkalmaz. Egy héten hat erősítő edzés van, délután pedig kardiózás. Azt mondja, Tussup csak annyit kér tőle, hogy adjon ki magából mindent, és másnap mindenből kicsit többet teljesítenek.

Az olasz úszónő úgy érzi, jelenleg Hosszú Katinka a referenciapont a vegyesúszásban, nagy űr keletkezett mögötte az elmúlt években, ezért ki kell használni a fejlődési lehetőséget.

Cusinato azt is elmondta, hogy korábban senki sem tudta úgy motiválni, mint Tusup.

Rövidpályás úszó Eb Dániában Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka és Ilaria Cusinato a két évvel ezelőtti koppenhágai Európa-bajnokságon 
Fotó: CLAUS BECH