Karanténban a Real Madrid, miután egy kosárlabdázójuk megfertőződött, közben felfüggesztették a spanyol bajnokságot

2020. március 12., 13:10

Szerző:

Karanténba került a spanyol Real Madrid labdarúgó- és kosárlabdacsapata - erősítette meg hivatalos honlapján a klub a Marca nevű madridi sportlap értesüléseit.

A koronavírust a Real Madrid egyik kosarasánál azonosították, ezért kiürítették Valdebast, a klub edzőközpontját. Most a kosárlabdázókat és a futballistákat is megvizsgálják, mert vannak olyan részlegek, amiket mindannyian használnak. A Real Madrid közleménye szerint

a kosarasokon és a focistákon kívül a klub összes olyan dolgozóját is karanténba helyezték, akik megfordulnak az edzőközpontban.

A Spanyol Labdarúgó Liga a szövetség és a játékosokat képviselő szervezet illetékeseivel egyetértésben csütörtökön úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a 28. és a 29. forduló mérkőzéseit. A liga közleményében a Real Madridnál napközben életbe lépett karanténnal, valamint más klubok játékosainak várható pozitív teszteredményével indokolta a döntést. A La Liga 28. fordulóját most hétvégén, a 29. fordulóját jövő hétvégén rendezték volna meg.

Labdarúgó Bajnokok Ligája Szurkolók maszkot viselnek a Real Madrid - Manchester City meccsen
Fotó: Bernat Armangue