Orbán a spájzában, sonkafalás közben beszélte meg a Vidi edzőjével, mi a teendő

2020. március 2. 13:05 - szerző: 168 Óra

Látványos képet festett a Videoton volt edzője arról, hogyan működik a magyar futball. José Gomesszel a Tribuna Expresso készített interjút, ő 2013-2014-ben volt a Videoton edzője. A portugál szakember így foglalta össze magyarországi tapasztalatait:

„Ha valami probléma volt, elmentem a házába, amihez igen közel laktam, ettünk egy kis sonkát a spájzban és közben megbeszéltük, mi a teendő”

– utalt Orbán Viktorra az edző a csakfoci.hu cikke szerint. Gomes így emlékezett vissza a fehérvári problémáira: „a klubban volt egy befektető, aki szeretett hegyet mászni, de semmit sem értett a futballhoz. Aztán volt egy közgazdász, aki teniszezni szeretett, de ő sem tudott semmit a futballról.

Aki megoldotta a problémákat, az a miniszterelnök volt. Ő tudott beszélni a tulajdonossal, én hiába próbáltam volna, mert nem tudott angolul”.

Húsvéti készülődés Orbánnál

A klubot üzemeltető cég vezetője Garancsi István volt már ebben az időszakban is, de hogy pontosan kikre gondolt az edző, nem nevesítette. Gomes azért ment el a Videotontól, mert úgy látta, ilyen körülmények között nem lesznek bajnokesélyesek. „A Videotonnak szüksége lett volna egy sportigazgatóra, aki közöttem és a klubvezetés között elhelyezkedve végzi a munkáját. Ők nem értettek velem egyet, így eljöttem. A következő idényben hoztak egy sportigazgatót, igazoltak pár jó futballistát és meg is nyerték a bajnokságot” – elevenítette fel.