Novak Djokovic indul az US Open-en

2020. augusztus 13., 15:53

Szerző:

"Nagy örömmel erősítem meg, hogy részt veszek a US Openen. Nem volt könnyű döntés, tekintve az akadályokat és kihívásokat"

- közölte a szerb játékos, aki arról is beszámolt, hogy a Grand Slam-tornát megelőző, szintén New York-i felvezető versenyen is indul.

A szervezőknek kifejezetten jó hír Djokovic részvétele, mert így a "Nagy Hármasnak" legalább az egyik tagja ott lesz Flushing Meadowsban, miután a címvédő Rafael Nadal már korábban lemondta szereplését, míg Roger Federer sérülés miatt az egész évet kihagyja. Rajtuk kívül a férfi mezőnyből többek között hiányozni fog a háromszoros GS-tornagyőztes Stan Wawrinka és az ausztrál Nick Kyrgios. A nőknél még több éljátékos marad távol a tornától a koronavírus-járványra hivatkozva, ugyanis a világelső Ashleigh Barty mellett lemondta a részvételt a holland Kiki Bertens, az ukrán Jelina Szvitolina, továbbá az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova és Szvetlana Kuznyecova.

A 17-szeres GS-tornagyőztes, a US Openen háromszor bajnok Djokovic döntése annyiban meglepő, hogy korábban lehetetlennek és extrémnek nevezte a szervezők által előírt protokollt a világjárvány kapcsán.

A játékosok nem érintkeznek a külvilággal, és egy "buborékban" lesznek a torna alatt.