Köpködött a 2018-as páros győztes a Roland Garroson, figyelmeztették

2020. október 6. 13:15 - szerző: 168 Óra/MTI - forrás: MTI

Nicolas Mahut azt mondta, csak a salak miatt kellett neki köpködnie, és még nem hallott olyan hülye szabályt, hogy az tilos. Pedig az, a koronavírus miatt.

Köpködésért figyelmeztették a 2018-ban páros győztes Nicolas Mahut-t a francia nyílt teniszbajnokságon, írja az MTI. Az olimpiai sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál híradása szerint a nyolcaddöntőben a hazai kedvenc és partnere, Pierre-Hugues Herbert a holland Wesley Koolhoffal és a horvát Nikola Mekticcsel csapott össze, s a székbíró megintette őt, mert többször is a pálya hátsó részére köpött. Éles vita alakult ki a 38 éves Mahut és a mérkőzésvezető között, utóbbi egy új szabályra hivatkozott, amely szerint a koronavírus-járvány miatt tiltották be a köpést a párizsi Grand Slam-tornán.    

"Salakon mindig kerül valami a torkomba, és ki kell köpnöm. Ilyen hülye szabályt még életemben nem hallottam" - méltatlankodott a francia teniszező, aki közölte, nem áll szóba a székbíróval, így nemsokára már a tornaigazgatóval veszekedett. Utóbbi azt javasolta, hogy hordjon magánál zsebkendőt, és abba köpködjön. A perpatvar alaposan kizökkentette a volt páros világelsőt - aki párosban az összes Grand Slamet megnyerte -, aki végül társával vesztesen hagyta el a pályát. 

(MTI)