Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

A Magyar Olimpiai Bizottság legfrissebb követelményrendszere alapján a zaklatás miatt megrótt Kenderesi Tamás indulhat Tokióban

2019. december 2. 21:31 - szerző: 168 Óra

A Magyar Olimpiai Bizottság szombati, november 30-i közgyűlésén megnevezték a frissen létrehozott Etikai Bizottság tagjait, ezzel együtt pedig közölték azokat a minimumkövetelményeket is, amiket elvárnak a sportolóktól és edzőiktől az olimpiai nevezéshez és akkreditáláshoz - írta az Index.

A feltételek között szerepel, hogy az adott sportolónak

  • legalább négy negatív doppingvizsgálati eredménye legyen az adott olimpia előtt – a nyitóünnepséget megelőző 365 napban 4 db negatív doppingvizsgálati eredmény, ebből legalább 2 db az olimpia évében, legalább 1 db az olimpiát megelőző évben.
  • az olimpiai esemény nyitóünnepségét megelőző 100 napban 1 db negatív drogteszt-eredménye legyen,
  • vegyen részt doppingellenes tájékoztatón,
  • írja alá a sportolói szerződést,
  • az Országos Sportegészségügyi Intézet szűrővizsgálatán állapítsák meg az alkalmasságát,
  • legyen büntetlen előéletű,
  • és ne álljon fegyelmi- vagy doppingeljárás eredményeként jogerős eltiltás hatálya alatt.

Az utolsó előtti pont kapcsán az RTL Klub megkereste a Magyar Úszó Szövetséget a nyári világbajnokság után Dél-Koreában szexuális zaklatási ügybe keveredett Kenderesi Tamás kapcsán. A MÚSZ-tól azt a tájékoztatást kapták, hogy bár Kenderesit pénzbírságra büntették Dél-Koreában, ez nem számít büntetett előéletnek. Az eset a sportoló erkölcsi  bizonyítványba sem került be, tudták meg az úszó jogi képviselőjétől, Borbély Zoltántól, így Kenderesi – amennyiben az eredményei alapján jogosult lesz – indulhat a 2020-as tokiói olimpián.