Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Lemondott Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke

2020. április 15. 20:15 - szerző: 168 Óra

Lemondott Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke a tisztségéről, döntését az elnökség szerdán elfogadta, tájékoztat az MTI.

A budapesti székhelyű szövetség közleményében Ursula Papandrea ügyvezető elnök megköszönte a magyar sportvezető több mint négy évtizedes munkáját az IWF-ben, külön kiemelte az elmúlt években bevezetett doppingellenes programot, amely a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) normáinak is megfelel.

Súlyemelő-vb Kazahsztánban Aján Tamás 2014-ben
Fotó: Igor Kovalenko

Aján Tamás - aki 1976 és 2000 között az IWF főtitkári posztját látta el, az elmúlt húsz évben pedig elnökként vezette a szövetséget -

idén januárban maga kérte tevékenységének felfüggesztését,

miután a német ARD televízió egy dokumentumműsorában pénzügyi visszaéléssel vádolta meg, és azzal, hogy a szövetség tudtával szisztematikus doppingolás folyik a súlyemelésben. Az ügy igen régre nyúlik vissza, egyes német lapok már nyolc éve 

a „szteroid-világszövetség” főnökének nevezték Aján Tamást.