Hazaérkezett Dél-Koreából Kenderesi Tamás, de egyből a kórházba ment

2019. augusztus 2., 09:34

Szerző:

Csütörtökön éjféltájban hazaérkezett Dél-Koreából Kenderesi Tamás, a magyar úszóválogatott tagja, aki ellen eljárást indítottak, majd a helyi bíróság pénzbüntetés kifizetésére kötelezte - közölte az SzPress Hírszolgálat.

A pécsi úszó hazaérkezése után azt mondta, hogy mielőbb találkozni akar Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, hogy személyesen számoljon be neki arról, mi történt azon az estén, amikor a vád szerint megérintette egy koreai lány fenekét, és azt is elmondja, mi történt azután.

„A szövetség célja az, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba, és a lehető leggyorsabban pontot tegyenek a nagy port felvert ügy végére. Nehezíti a feladatot, hogy a Dél-Koreában hozott döntés pontos tartalmát és a jegyzőkönyveket várhatóan csak 2-3 hét múlva ismerhetik meg”

- írja az SzPress.

A Bors úgy tudja, Kenderesi a ferihegyi reptérről nem Pécsre ment haza a családjához, mert sürgős műtét vár rá. Anyja szerint az úszó oldalsó térdszalagszakadással versenyzett, ezért néhány napon belül megműtik.

Kenderesi Tamás megérkezése után azt mondta, hogy a Dél-Koreában megfogalmazott és a sajtóhoz eljuttatott közleményéhez egyelőre semmit sem kíván hozzáfűzni.

Wladár Sándor tegnap azt nyilatkozta, Kenderesit fizikailag nem, lelkileg viszont megviselte az ügy.

A magyar úszót vasárnap egy szórakozóhelyről vitték el ittas állapotban, miután egy 18 éves lány kihívta a rendőröket. Kenderesi elismerte, hogy hozzáért a lányhoz, amit meg is bánt, de a zaklatást tagadta. Helyzetét az is rontotta, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, sem akkreditációs kártya, ezért is dönthettek úgy a hatóságok, hogy a vizsgálat idején nem hagyhatja el Dél-Koreát.