Jürgen Klopp: Nincs szükség a kényszerszünetre a járvány miatt

2021. január 1. 19:30 - szerző: 168 Óra/MTI

Szerinte így is mindent megtesznek.

Jürgen Klopp, a címvédő Liverpool FC edzője szerint a koronavírusos esetek növekvő száma ellenére nincs szükség kényszerszünetre a Premiere League-ben.

Pénteken azt nyilatkozta: "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosítsuk a játékosoknak, és azt hiszem, a bajnokság folytatható.”

Ő elégségesnek tartja a jelenlegi biztonsági intézkedéseket. Hozzátette: egyrészt a futballisták és a stábtagok általában elszigeteltségben élnek, csak otthonuk és az edzőközpont között mozognak, másrészt az emberek kíváncsiak a mérkőzésekre.

Szerinte a labdarúgásnak fontos szerepe van ezekben a bizonytalan időkben, viszont elmondta: "Nem vagyok szakember, és minden döntést tiszteletben tartok, amit a következő hetekben hoznak.”

A járvány miatt a hétfői Everton-Manchester City és a szerdai Tottenham Hotspur-Fulham mérkőzéseket elhalasztották, Sam Allardyce korábbi szövetségi kapitány, a West Bromwich Albion vezetőedzője pedig a Premier League azonnali félbeszakítását javasolta.

Klopp hozzátette, hogy annak ellenére sem fog jó érzésekkel visszatekinteni a 2020-as évre, hogy a Liverpool harminc év után ismét bajnok lett.

"Ami tavaly történt, új tapasztalat volt mindannyiunk számára. Meg kellett küzdenünk ezzel, és néhány kihívással a továbbiakban is szembe kell néznünk, ezért boldog vagyok, hogy 2020 véget ért" - mondta.

(MTI)